ZDE

 6. Porezna konferencija: Porezna politika u uvjetima energetske krize i inflacije

Poštovani/a,

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na 6. Poreznu konferenciju: Porezna politika u uvjetima energetske krize i inflacije koja će se održati u petak, 27. siječnja 2023. godine s početkom u 9:00 sati, na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu (Trg J.F. Kennedyja 6, Zagreb). Konferenciju koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva financija RH, zajednički organiziraju Ekonomski fakultet Zagreb i Deloitte Hrvatska.

Kao i prijašnjih godina, cilj konferencije je potaknuti razmjenu ideja i mišljenja te pružanje praktičnih preporuka za unapređenje poreznog sustava Republike Hrvatske kroz dijalog glavnih sudionika i predstavnika poreznih obveznika i države.

Konferencija je zamišljena kao niz predavanja i okruglih stolova, uz okupljanje eminentnih hrvatskih gospodarstvenika različitih profila, a namijenjena je svim javnim i privatnim tvrtkama, poslovnim savjetnicima, ekonomistima i pravnicima, akademskoj zajednici, Vladinim i nevladinim organizacijama.

Prijaviti se za konferenciju možete: ovdje .

Partneri:

 

 

Održana 2. znanstvena konferencija “Ekonomski susreti
U organizaciji Znanstvenog društva ekonomista i Ekonomskog fakulteta u Rijeci 25. i 26. studenog 2022. godine u Rijeci održana je druga znanstvena konferencija Ekonomski susreti. Konferencija je okupila brojne stručnjake koji su raspravljali o temama koje imaju važno mjesto u znanstvenoj i stručnoj zajednici te primjenjivim u hrvatskoj ekonomskoj politici.

Svečano otvaranje konferencije započelo je obraćanjem prof. dr. sc. Hrvoja Šimovića, predsjednika Znanstvenog društva ekonomista, te prof. dr. sc. Saše Drezgića člana Organizacijskog odbora konferencije. Nakon uvodnog dijela uslijedio je pozdravni govor i predavanje Ministara financija izv. prof. dr. sc. Marka Primorac. Tijekom prvog dana održana su i pozvana predavanja (vidjeti više).

Drugi dan konferencije obilježen je predavanjem dr. sc. Milana Deskara Škrbić.

POREZNA KONFERENCIJA: Porezna politika u funkciji oporavka i otpornosti

Konferenciju koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva financija RH, zajednički organiziraju Ekonomski fakultet Zagreb i Deloitte Hrvatska. Programski organizator je Znanstveno društvo ekonomista.

Cilj konferencije je potaknuti razmjenu ideja i mišljenja te pružanje praktičnih preporuka za unapređenje poreznog sustava Republike Hrvatske kroz dijalog glavnih sudionika i predstavnika poreznih obveznika i države. Konferencija je namijenjena svim javnim i privatnim tvrtkama, poslovnim savjetnicima, ekonomistima i pravnicima, akademskoj zajednici, Vladinim i nevladinim organizacijama. Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva financija.

Konferencija je namijenjena svim javnim i privatnim tvrtkama, poslovnim savjetnicima, ekonomistima i pravnicima, akademskoj zajednici, Vladinim i nevladinim organizacijama. Detaljan program konferencije možete vidjeti ovdje.

Sudjelovanje je bez plaćanja kotizacije uz prethodnu prijavu. Prijaviti se za konferenciju možete: ovdje najkasnije do 21. siječnja 2022. godine.

Partneri:


Održana znanstvena konferencija “Ekonomski susreti u spomen na Branka Horvata

U organizaciji Znanstvenog društva ekonomista 9. i 10. rujna 2021. godine u palači Moise (Cres) održana je prva znanstvena konferencija Ekonomski susreti. Posebnost konferencije je u tome da je održana u spomen na prof. dr. sc. Branka Horvata – osnivača Društva.
Okupili smo stručnjake koji su tijekom dva dana trajanja konferencije raspravljali o temama koje imaju važno mjesto u znanstvenoj i stručnoj zajednici te primjenjivim u hrvatskoj ekonomskoj politici.

Svečano otvaranje konferencije započelo je obraćanjem prof. dr. sc. Hrvoja Šimovića, predsjednika Znanstvenog društva ekonomista, te prof. dr. sc. Borisa Cote i prof. dr. sc. Saše Drezgića članova Organizacijskog i Programskog odbora konferencije, a tijekom prvog dana održana su i pozvana predavanja.

Drugi dan konferencije obilježen je organizacijom okruglog stola “Post-pandemijski izazovi hrvatskog gospodarstva: može li znanost pomoći?” čiji je moderator bio doc. dr. sc. Vladimir Arčabić.


Znanstvena konferencija Ekonomski susreti u spomen na Branka Horvata

Znanstveno društvo ekonomista organizira znanstvenu konferenciju „Ekonomski susreti u spomen na Branka Horvata“ koja će se održati 09. – 10. rujna 2021. godine u palači Mosie u Cresu. Osnovni cilj je okupljanje i druženje postojećih članova društva, kao i širenje baze članstva. Cjelokupni projekt organizira se u spomen na osnivača i vjerojatno najistaknutijeg hrvatskog ekonomista prof. dr. sc. Branka Horvata. 

O konferenciji:
Na konferenciji se izlažu rezultati istraživanja i radova iz područja ekonomije s fokusom na primijenjena istraživanja iz mikroekonomije i makroekonomije. Sva izlaganja su pozvana na temelju preporuke Programskog odbora. Fokus je na predstavljanju istraživanja koja imaju ili bi mogla imati visoki odjek u široj znanstvenoj i stručnoj zajednici te istraživanja čiji su rezultati primjenjivi u hrvatskoj ekonomskoj politici.

Zašto Cres?
Konferencija se organizira u spomen prof. dr. sc. Branka Horvata. Branko Horvat je vjerojatno najugledniji hrvatski ekonomist u povijesti. Palača Moise u Cresu u sklopu svoje knjižnice sadrži opsežnu zbirku Branka Horvata od 5.000 naslova te se u tom kontekstu konferencija organizira u Cresu.

Više informacija o programu na sljedećoj poveznici: https://zde.hr/ekonomski-susreti/ .

Pozivaju se članovi i svi zainteresirani koji žele sudjelovati na znanstvenoj konferenciji Ekonomski susreti u spomen na Branka Horvata da se jave na e-mail adresu Društva: zde@zde.hr.

Poziv na online predavanje
Pozivamo Vas na predavanje koje će održati prof. dr. sc. Gordana Kordić (EFZG) na temu Hrvatska na putu u eurozonu: osvrt na članstvo u europskom tečajnom mehanizmu II.  
Zbog aktualne epidemiološke situacije predavanje će se održati virtualnim putem preko sustava Google Meet u utorak 22.12.2020. godine s početkom u 12,00 sati. Molimo Vas da se prijavite na predavanje putem e-mail adrese zde@zde.hr kako bismo vam poslali pristupni link.

Veselimo se Vašem odazivu!
S poštovanjem,
Znanstveno društvo ekonomista


Poziv na online predavanje
Pozivamo Vas na predavanje koje će održati dr. sc. Milan Deskar Škrbić (HNB) na temu Je li fiskalna konsolidacija u Hrvatskoj tijekom EDP-a naštetila rastu: dokazi iz ekonomskog modela.  
Zbog aktualne epidemiološke situacije predavanje će se održati virtualnim putem preko sustava Google Meet u utorak 15.12.2020. godine s početkom u 17,00 sati.
Molimo Vas da se prijavite na predavanje putem e-maila zde@zde.hr kako bismo vam poslali pristupni link.

Veselimo se Vašem odazivu!
S poštovanjem,
Znanstveno društvo ekonomista


Održano prvo online predavanje


Dana 9.10.2020. godine održano je prvo u nizu predavanja koja se bave pitanjima fiskalne decentralizacije i lokalnog ekonomskog razvoja. Doc. dr. sc. Marko Primorac održao je predavanje na temu Utjecaj poreznih promjena na prihode JLP(R)S.

Za dodatne informacije možete poslati upit na e-mail adresu: zde@zde.hr.


Poziv na online predavanje
Uprava Znanstvenog društva ekonomista organizira online predavanje na temu Utjecaj poreznih promjena na prihode JLP(R)S koje će se održati u petak 09.10.2020. godine s početkom u 10,45 sati preko Google Meet aplikacije.
Molimo Vas da se prijavite na predavanje putem e-maila zde@zde.hr kako bismo vam poslali pristupni link.

Veselimo se vašem odazivu,
Znanstveno društvo ekonomista


Poziv na Izvanrednu skupštinu ZDE
Dana 9. listopada 2020. godine održat će se Izvanredna skupština Znanstvenog društva ekonomista.
Poštovani,
sazivam prvu Izvanrednu e – skupštinu koja će se održati u petak 9. listopada 2020. godine s početkom u 10,00 sati.
Za sva dodatna pitanja i informacije slobodno nas kontaktirajte putem e-mail adrese zde@zde.hr.
S poštovanjem,
Prof. dr. sc. Hrvoje Šimović
Predsjednik Društva