Tjedan financijske pismenosti
Prva regionalna konferencija financijske pismenosti


U organizaciji Ekonomskog fakulteta Zagreb i Raiffeisen mirovinskih fondova u razdoblju od 25. do 28. travnja 2023. godine održan je Tjedan financijske pismenosti i Prva regionalna konferencija financijske pismenosti. Događaj je pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i Ministarstva financija, dok je izvršni i programski organizator Znanstveno društvo ekonomista.

Cilj projekta koji se održava u mjesecu financijske pismenosti bio je okupiti i umrežiti stručnu i širu javnost iz različitih industrija i društvenih sfera s ciljem promocije i poboljšanja razine financijske pismenosti i dijeljenja najboljih praksi iz područja financijskog obrazovanja te prerasti u jednogodišnje okupljanje svih dionika iz regije i svijeta kako bi pridonijeli izgradnji financijski sposobnog stanovništva.

U tom tjednu na fakultetu se održalo niz aktivnosti stručnog, edukativnog, ali i zabavnog karaktera (vidjeti više).

Održana 2. znanstvena konferencija “Ekonomski susreti
U organizaciji Znanstvenog društva ekonomista i Ekonomskog fakulteta u Rijeci 25. i 26. studenog 2022. godine u Rijeci održana je druga znanstvena konferencija Ekonomski susreti. Konferencija je okupila brojne stručnjake koji su raspravljali o temama koje imaju važno mjesto u znanstvenoj i stručnoj zajednici te primjenjivim u hrvatskoj ekonomskoj politici.

Svečano otvaranje konferencije započelo je obraćanjem prof. dr. sc. Hrvoja Šimovića, predsjednika Znanstvenog društva ekonomista, te prof. dr. sc. Saše Drezgića člana Organizacijskog odbora konferencije. Nakon uvodnog dijela uslijedio je pozdravni govor i predavanje Ministara financija izv. prof. dr. sc. Marka Primorac. Tijekom prvog dana održana su i pozvana predavanja (vidjeti više).

Drugi dan konferencije obilježen je predavanjem dr. sc. Milana Deskara Škrbić.

Održana znanstvena konferencija “Ekonomski susreti u spomen na Branka Horvata

U organizaciji Znanstvenog društva ekonomista 9. i 10. rujna 2021. godine u palači Moise (Cres) održana je prva znanstvena konferencija Ekonomski susreti. Posebnost konferencije je u tome da je održana u spomen na prof. dr. sc. Branka Horvata – osnivača Društva.
Okupili smo stručnjake koji su tijekom dva dana trajanja konferencije raspravljali o temama koje imaju važno mjesto u znanstvenoj i stručnoj zajednici te primjenjivim u hrvatskoj ekonomskoj politici.

Svečano otvaranje konferencije započelo je obraćanjem prof. dr. sc. Hrvoja Šimovića, predsjednika Znanstvenog društva ekonomista, te prof. dr. sc. Borisa Cote i prof. dr. sc. Saše Drezgića članova Organizacijskog i Programskog odbora konferencije, a tijekom prvog dana održana su i pozvana predavanja.

Drugi dan konferencije obilježen je organizacijom okruglog stola “Post-pandemijski izazovi hrvatskog gospodarstva: može li znanost pomoći?” čiji je moderator bio doc. dr. sc. Vladimir Arčabić.